Till minne

Till vår högt älskade
Sherikan
 

  Lordchamp Sherikan Of Sweden  
  Född 1998-06-06
Död 2009-09-21
 
 


 
     
 
"Det finns någon som tar Dig i sin famn, som bär dig till bernisarnas land.
Som ger dig mat på en köttbullsäng
och bäddar ner dig i sin svala säng.
Det är sant och det är visst,
alla ska vi bäddas ner till sist.
 
Att få somna i lugn och frid det passar,
en "liten" hund med trötta tassar.
Du får möta Tootsie älskade vän,
alla träffas vi igen.
Det är sant och det är visst,
alla kommer vi hem till sist."
 
     
     
     
 
En vecka har gått, den värsta veckan i mitt/våra liv. Tårarna rinner och det går inte en minut utan att vi tänker på Dig. Du blev 11 år, tre månader och femton dagar och vi har njutit av varenda dag med dig. Det var ofrånkomligt, du blev allt sämre. Åldern tog ut sin rätt och benen orkade inte längre. Tumörerna i dina lungor gjorde att du fick svårt att andas och vi ville inte att du skulle lida. Du skulle få somna med din värdighet kvar. Telefonsamtalet till vår fantastiska veterinär som har hjälpt dig så många gånger är det svåraste jag någonsin har gjort. Jag ville inte men gjorde det för din skull. Du skulle inte ha ont längre.

Det var fint i rummet vi fick, tända ljus, lugnt och tyst. Du visste, du hade inte ätit på några dagar men nu slukade du dina sista köttbullar. Du ville inte lägga dig ner utan satt så länge det gick. Vi var med dig hela tiden och vi hade så svårt att lämna dig. Vi ville inte säga hej då. Vi ville att allt skulle vara som vanligt, att du blev bra när du varit hos Eva. Den här dagen var annorlunda och vi fick lämna kvar det finaste vi hade...  

Vi försöker se allt det fantastiska som du gav oss men det är så svårt. Vi vill att du ska vara hos oss, här och nu. Inte i himlen som en stjärna som din lillasyster säger. Vi saknar allt med dig; dina steg, din närhet, din doft och din päls. Till och med promenaderna i ösregn och blåst. Vi vill ha det som vi "alltid" har haft det. En liten ljuspunkt i allt det mörka är att du nu är hos Tootsie, dina syskon och din mamma. Vi vet att du har det bra. Ligger i syrénbersån och simmar i vattnet som du älskade.

Vi saknar dig Sherikan! Varenda dag, timme och minut. Vi har ännu inte tagit undan dina saker, jag vet inte, men det går liksom inte. Hoppet är det sista som lämnar och jag hoppas varje dag att jag ska vakna upp ur denna onda dröm. Jag vet ju att det inte är så men som sagt, hoppet...

Jag hoppas att jag kan se tillbaka och le åt allt fint och roligt vi gjort, du och jag. Lydnad och utställningar. De första utställningarna fick domarna inte ens ta i dig. Det visade ju sig att det var mitt fel. Jag hade inte bestämt mig. När jag väl fick lite mod och du kände det gick det som en dans. Hundmassageutbildning, brandkårsutryckning, bad i massor, semestrar och allt gos.

Din personlighet är unik, det säger säkert alla om sin berner, men det finns ingen som du och kommer aldrig att finnas. Vi är så lyckliga att vi fick just Dig! Sherikan, med dessa rader vill vi tacka dig för allt vi fick uppleva tillsamman med dig. All villkorslös kärlek vi gav och fick i massor tillbaka. Din vänlighet och tillsyn av din lillasyster. Din säkerhet du gav mörka och kalla kvällar. Vi älskar dig nu och för alltid.

Sov så gott älskade Sherikan och vi ses en dag...
 
Tack Adrienne för att Du valde oss till Lordchamp Sherikan of Sweden's husse och matte. Du, jag tror du visste hur bra han var för oss. Tootsie och Sherikan kommer alltid att finnas i våra hjärtan. De är de starkast lysande stjärnorna på himlen och vi tittar upp på himlen med tårfyllda ögon och minns, allt det fina de gett oss. Tack mormor för att du valde just oss.
 
All kärlek
 
Maria, Henrik, Stella och Mathilde
     

Hem