Klippornas Konung och Prinsessan Tussilago 
 

Berättad av Tootsie och Sherican genom matte Maria


 
Vi tänkte att vi skulle berätta lite om vår resa till Strömstad och lite om det som hände där. Vi åkte hemifrån tidigt en lördagsmorgon, detta för att matte och husse tänkte att det var svalare då. Det hade de inte behövt tänka för det ösregnade, hela vägen ner! Vi stannade några gånger på vägen, så vi fick göra det vi behövde och sträcka på oss ordentligt. Helst hade vi nog velat stanna i bilen, för det var inte så skönt ute. Men men, vi ville ju inte göra husse och matte besvikna, när de nu stannade ungefär var tionde mil (det är ca 40 mil till Strömstad från oss). Vi hade ju ändå bra utrymme, då baksätet var nedfällt …

Väl framme tog vi oss en promenad och tittade över markerna. Vi åkte ju lite under lågsäsong, så vi kunde strosa bäst vi ville. Vi fick dock stränga order om att inte springa på klipporna, då de var jättehala av allt regn. Dagarna efter var det turligt nog lite bättre väder, så vi kunde både bada och leka på klipporna.

Årets premiärbad
En dag var vi ute och gick och bar våra koppel i munnen. Det har liksom blivit en grej för oss. Under denna promenad fick vi ett av våra infall - som vi får då och då -, försten i vattnet … med kopplen i munnen. Utan att gå in på detaljer, kan vi berätta att matte i och med detta fick sitt första ofrivilliga dopp för året, då kopplena efter tag låg på havsbottnen … ganska långt ut. ;) 

På kvällarna tog vi promenader på klipporna i solnedgången, det var jättemysigt. Här fick vi våra nya smeknamn, Klippornas Konung och Prinsessan Tussilago.  

Bohuslänsk sight-seeing
En dag tog vi en tur och åkte runt och tittade lite på alla fiskebyar; Hunnebostrand, Fjällbacka, Kungsbacka och Smögen. Som efterrätt denna händelserika dag fick vi smaka färska ”crabb-sticks” som vi köpte på bryggorna i Smögen. Det var så där … vi föredrar då ost och köttbullar. Det var ingen brist på det heller kan vi meddela… Efter den utflykten var vi helt färdiga och sov gott resten av kvällen.

Hemresedagen var det som alltid fantastiskt väder. Vi fick svalka av oss ordentligt innan vi åkte och så hade matte och husse ordentligt med kyla i bilen, så det gick faktiskt jättebra. 

Mysiga västkusten
Vi kan verkligen rekommendera västkusten, speciellt den här tiden när det inte är så mycket folk. Man kan springa som man vill - nästan, bada från klipporna (inte för mycket bara då vattnet är så salt), äta massor av grillad korv och bara mysa. 

Hoppas Ni alla får en superskön sommar med massor av lek och bad! Ni är jättevälkomna att hälsa på oss i Eskilstuna om Ni har vägarna förbi.

Kramar från Tootsie och Sherican

 

 
 


 
 


 
 
 


 
 
 
 

 
 
 
 
 

 
 


 
 
 


 
 


 


Upp     Hem