King traskar för hälsan
 
 

King ska åka   King i trasken
King väntar på att få åka   Nu ska vi snart börja

King har under en tid varit halt och haft ont. Såvitt jag bedömt är det ena bogen som har spökat, men enligt proffset Kerstin, som är sjukgymnasten på Ultuna och mycket duktig, så har han även reagerat på sin dåliga höft. En tids rehabilitering blev rekommendationen för att komma till rätta med problemet.
 
King har nu börjat sin rehabilitering och det går superbra. Han fullkomligt älskar trasken och blir helt galen när vi beger oss till Ultuna. Trasken är ett löpband i vatten, om ni inte vet det. Man kan öka och sänka farten på bandet, så hunden går i olika tempo.

King går i trasken 2 dagar i veckan, men det bästa hade varit 3 dagar i veckan. Det är inte lätt att få tider där. De är så otroligt kunniga på Ultuna, så alla vill komma dit.
 
King har alltid en kompis med sig och sist fick Gamine följa med. Så fort vi kom dit kastade hon sig in i trasken, för hon fattade inte att den snart skulle stängas och fyllas med vatten. Kinkan trodde då att de skulle gå båda två, och vips var båda inne i trasken. Stackars Frida bara skrattade, men jag förstod att vi inte betedde oss så lämpligt. Hm hm
            
  Frida   Vattenpåfyllning   King älskar trasken
   
Här är Frida som alla mina hundar gillar mycket. Hon är rehabiliteringssköterska och har hand om King i trasken. Hon ökar och sänker farten på bandet och antecknar noga hur det går. Hon bestämmer också hur länge King ska gå. En jättetrevlig människa som har stort tålamod med mig och mina hundar.

 
Vattnet är fyllt till den nivå som Frida bestämmer är lämpligt, sen startar bandet. Om ni undrar vad den gula "kudden" är till för, så är det ifall de glömmer bort att gå. Då åker de bakåt och kudden tar emot. 
   
King älskar trasken, men så är han ju också en väldigt positiv kille.
     
  Selen på   Kul!   Rätt tempo
   
Som ni ser så har han en sele på sig av säkerhetsskäl om något skulle inträffa. De första gångerna hade han flytväst, men sen fick vi skaffa en sele.
   
Det här är kul, säger Kinkan och håller koll på matte för hon kan servera godis.
   
Det gäller att gå i löpbandets tempo, annars når jag inte godiset säger King.
           

Hem