Jag mår toppen ...
... säger Angel
 


 

Hej!
 
Det är jag, Angel, som bara vill tala om att jag mår toppen!

I höstas hade jag en valpkull och när valparna var ungefär 3 veckor, upptäckte min matte att alla mina lymfknutor hade svullnat. Hon förstod direkt att jag hade malignt lymfom dvs blodcancer. Eftersom jag hela tiden mådde bra så lät matte mig vara med mina valpar.
 
När det så var dags för besiktning på dem, så togs prover på mig från en lymfknuta. Diagnosen blev malignt lymfom, precis som matte redan hade förstått. Remiss till Ultuna universitetsdjursjukhus, där de förnämsta inom cancer arbetar; Henrik von Euler som är docent och Patricio Rivera som forskar mycket inom cancer.

Cellgiftsbehandling sattes in. Den följer ett visst schema och pågår under många veckor. Susanne Karlsson, som är cancersköterska, hade hand om all cellgiftsbehandling på Ultuna. Då blev jag sövd och hon gav cellgifterna i en spruta och de sprutades in långsamt. Sussie brukar numera kalla sig "sticktanten"(!), ett namn som ni säkert har sett här i gästboken.
 
Ni skulle sett henne varje gång det var dags för cellgifter - rymdkostym utan dess like. Cellgifter är ju som namnet säger just gifter, därav rymddräkten! Jag fick också en hel del köttbullar hemma av min matte, men vad jag inte visste var att de innehöll cellgifter, de också. Men gott var det!

Jag har inte mått dåligt en enda gång av behandlingen och mina blodvärden har alltid varit bra, men min matte är väl medveten om att jag har en allvarlig sjukdom. Det hindrar dock inte mig från att ha "gymnastaeck" på tomten, precis som jag alltid haft.

Min veterinär var hela tiden Patricio och sköterskan var Sussie, som arbetat på Ultuna sen fornminnestider. Underbara människor som gjort det hela mycket lättare att åka på all behandling som varit.

Nu har jag fått diagnosen kliniskt frisk. Det betyder inte att jag är frisk från cancer, utan att mina blodvärden ser bra ut just nu!

Hälsningar från Angel

 

Angel

 
En pälslös hund efter cellgiftsbehandlingen.
Angel själv tycker att det är jättebra inför sommaren.

Spår  Spår  Spår  SpårHem