Märkessnobben Gamine 

Hej!

Är man inte vacker med sin Demodex, kan man faktiskt bli märkessnobb säger Gamine och visar stolt upp sin Adidaströja. Ni undrar säkert varför jag går omkring med en t-shirt, men mina lymfknutor svullnade helt plötsligt upp så de har tagit en biopsi på ena lymfknutan fram. Jag har inte cancer i alla fall, utan det är nog en reaktion på min Demodex.
 
Matte säger att hon läst att om man blir frisk från sin Demodex så är den inte ärftlig och man får fortsätta avla på demodex. Gäller det alla sjukdomar då?
 
De som säger det måste vara väldigt okunniga, för så säger definitivt inte en DERMATOLOG som är proffs på HUD. Undrar varför man inte rådfrågar de som är mest kunniga vad gäller Demodex? Men, då får man ju inte de svar man vill ha...

DEMODEX KAN VARA GENETISKT*) och inte avlar man på det, om man är en seriös uppfödare. De som ändå gör det, hoppas jag verkligen är så ärliga att de talar om för sina valpköpare vad de har för "skit" i sina linjer eftersom det är något som valparna kan drabbas av.

*) Ibland kan det dock finnas någon annan sjukdom som bakomliggande faktor till att Demodexen blossar upp.

Behandlar man lokal demodex, vet man egentligen inte om det är den generell varianten som ligger bakom, för lokal demodex ska ALDRIG behandlas. Veterinärerna vet därför inte om jag hade lokal demodex från början eftersom de trodde att jag var allergisk och satte in kortison. Det gjorde min demodex värre...


För övrigt mår jag väldigt bra, säger Gamine. Jag lider inte ett dugg längre av min Demodex.

 

Gamine "märkessnobb"

     
Jordbruksverkets regler  

Förresten, tack och lov så kommer det nya djurskyddsföreskrifter från och med 1 maj 2008.
Då kan man inte längre avla på Demodex. Så, ni som tänker göra det ändå, har till 1 maj på er ...

Klickar du på bilden öppnar PDF-filen sig i ett nytt fönster. Högerklickar du på den, kan du spara på din hårddisk
om du väljer "spara mål som".

 Hem