Välkommen till Lordchamp kennel

Jag har haft hundar omkring mig under många år. Första hunden var en King Charles spaniel, sedan blev det tax. 1991 köpte jag min första hund, en Berner Sennen vid namn Lord. Han hade inget kennelnamn. Vi åkte en del på framgångar. Jag bestämde mig för att vi istället skulle börja tävla lydnad. Det var något helt nytt för mig, men envis som jag är så tog Lord LPI, LPII, LPIII och blev svensk lydnadschampion. Vi tävlade två SM och ett VM i lydnad. Jag tror, men vet inte, att han var första Berner Sennen i världen med att tävla ett världsmästerskap i lydnad.

Många ”elaka tungor” har jag hört genom åren, att det var Lord som var duktig och jag hade turen som fick äga honom.

Jag har tävlat lydnad med flera hundar efter Lord. En av hundarna - Ironica - tävlade jag bara tre tävlingar med, en i varje lydnadsklass. Vi tog prisplatsplaceringar varje gång. Sedan var hon uppe i elitlydnad.

Idag hjälper jag mina valpköpare att få glada, lyckliga och lydiga hundar, något som jag tycker är mycket roligt.

 
Lordchamp Queen


Bland det bästa jag vet, är att vara ute och motionera tillsammans med mina Berner. Vi både går och joggar, så det blir några mil i veckan.

1996 hade jag min första kull valpar. Den allra förstfödda Lordchamphunden var Queen. Hon föddes den 20 januari 1996, kl 16.10, något jag minns väldigt väl. Jag sa då till min dåvarande sambo – "titta en tik, det är Queen". Han svarade mig, ”hur kan du veta det, när det är flera valpar kvar i magen?” ... Det kom sedan fyra hanar.

De första kullarna hade jag endast kunskapen om mentaliteten och försökte utifrån det att göra lyckade kombinationer. I dag jobbar jag även mycket för att få fram ett bra utseende på mina berner.

Läs om 10-årsjubiléet på kenneln
 

Lord
SLCH LPI LPII LPIII Lord
 

Lordchamp Kennel

Adrienne Rask
Hagtornsvägen 30,
749 63  Örsundsbro
Tel 0171-46 60 34
Mobil 072-391 03 53
E-post: adriennerask@gmail.com

Kenneln följer Svenska Kennelklubbens avels- och uppfödaretiska regler