"Vad gott", sa Zkrållan

 

Jag och min kompis Xi har nyligen bott hos vår uppfödare, eftersom våran matte och husse varit bortresta. 

Jag har bott här flera gånger tidigare - i somras - då "mormor" och jag skulle på utställningar. Det var väl därför jag var här nu också, eller ...? Hur kan då mormor också lämna mig och säga: – kommer snart? Hon kan väl inte åka på utställningar utan mig? Vad då åka och handla ...? De andra bernisarna här verkade inte dugg upprörda, men det blev jag. Vad jag fortfarande inte riktigt förstår, det är vad jag skulle göra när jag blev lämnad tillsammans med Queen, Scarlet och Xi.

Jag vankade ut i köket och hittade en matlåda på köksbänken med mycket gott innehåll. Mums fillibabba! Jag hann precis äta färdigt då ”mormor” kom och såg det hela. "Vem har gjort det här", frågade hon, "min middag!"

Jag blev jätteglad att se henne och viftade på svansen, samtidigt som jag svalde den sista matbiten. Angel, som varit med och handlat, sprang fram till mig och undrade vad jag hade ätit som inte hon fått smaka. Hon tog genast Tupperwareburken och kollade om jag missat något ätbart, d v s resterna av burken.

– Nu kan du lämna mig flera gånger, sa jag, för finns det sånt här gott att äta, så är det helt okej. "Mormor" mumlade då något om att jag är champion på papper i alla fall. 

Men jag, jag förstår faktiskt inte alls vad hon pratar om, avslutar Zkrållan.

Resterna av Tupperware-
burken. – Jag har inte gjort något dumt, säger Zkrållan
och tittar bort
 

– Vad roligt att bli fotad, men det finns ju inget kvar att äta, säger Zkrållan
 Upp     Hem