"Jag är av finare börd", sa Xi

 

Matte och husse hade lämnat mig och min kompis Zkrållan hos vår uppfödare, ”mormor” Adrienne. Jag hade redan bestämt mig för att jag inte alls tänkte umgås med alla dessa berner, för jag är en lady av fin börd. Gå i delat koppel tillsammans med någon annan berner, det ville jag inte heller göra. Usch och fy, det gick inte för sig. Jag förstår fortfarande inte varför ”mormor” blev så arg. Jag vägrade ju bara att gå med de andra. Hon kunde ju faktiskt ha gått en promenad med enbart mig, när hon varit ute med hela gänget. 

När en vecka gått och matte och husse fortfarande inte hade hämtat mig, så började det bli lite svårt att vara av finare börd. Jag glömde helt enkelt bort det, för jag ville så gärna ligga i soffan m m. Dessutom var det - om jag ska erkänna det så här efteråt - ganska kul med de andra bernisarna.

”Mormor” förstod sig inte heller på när jag var hungrig, så jag blev tvungen att helt enkelt tala om det för henne. Jag kliade mig febrilt, gäspade stort och högt. Dessutom provade jag att stirra ut henne så mycket jag kunde, för att hon skulle fatta hur hungrig jag var. Då sa hon bara något om att ”det går i släkten” och nämnde min riktiga mormor, nämligen Queen.

Sedan sa hon att jag även var lik min far Sigge, d v s en hejare på att springa. När jag gjorde det var jag nämligen inte av någon finare börd, för det var så kul att springa även om det var flera bernisar med.

– I ett sådant läge hade jag helt enkelt inte tid att tänka på hur fin jag faktiskt är, erkände Xi.

– Jag är av fin börd och sitter fint i soffan, sa Xi
  

– Jag glömde det en stund, det var så skönt att få kura ihop sig och sova i soffan istället.

 Upp     Hem