Till minne Scarlet med älskad boll
Lordchamp Scarlet Of Sweden

Född 1998-06-06
Död 2009-10-07
Gammeltanten Scarlet, kennelns atlet, har somnat in
i den aktningsvärda åldern av 11 år, 4 månader och 1 dag
     

Till sist har dagen kommit då Scarlet fått lägga sina joggingskor på hyllan. Vem har inte besökt Adrienne och hundarna och råkat ut för att damen i fråga kommit bärande på mattes eller någon av besökarnas skor, i de fall de lämnats kvar på golvet i farstun? Skor var nämligen bra att bära på och bevaka om man inte skulle missa när någon tänkte gå ut.

Scarlet har under hela sin långa livstid varit en pigg, frisk och aktiv hund, om man bortser från det faktum att röntgen visade att hon inte ansågs frisk nog att sätta nya små liv till världen. Det har dock inte på något sätt bekommit Scarlet, utan hon har med liv och lust ägnat sig åt aktiviteter av det mer rörliga slaget. Hon väntade ständigt på att något kul skulle hända; en promenad, en joggingtur, frisering på trimbordet, köra ris till brasan eller bara lite lek och bus. Tillfällen då hennes älskade bollar alltid var en omtyckt belöning för väl utfört arbete.

Att hon skulle vara med i alla lägen var en självklarhet enligt Scarlet själv. Fick hon inte det så lät hon omgivningen få veta vad hon ansåg om ”särbehandlingen” genom att ljudligt visa sitt missnöje. Det gick helt enkelt inte att lämna henne hemma när det var dags att t ex bege sig ut i skogen eller bara skulle vara ute ett tag. "Först kan vi ta en joggingtur som alltid piggar upp och därefter måste jag hålla koll på omgivningarna hemma på tomten. Vila kan jag göra senare, ansåg hon."

När Scarlet var 9 år gammal, lämnade hon med stolthet blod som ett bidrag till cancerforskningen. Cancer är ju tyvärr en vanlig sjukdom bland våra berner. Nu snuvade hon forskningen på målgången. Det var nämligen inte cancer som var ”boven” när hon nu till sist själv somnade in. Som ni kunnat läsa i bloggen behandlades hon nyligen med Exspot. Om det var den utlösande faktorn till att kroppen inte orkade vara med på ett värdigt sätt längre, eller om det bara var en ren tillfällighet att det råkade sammanfalla med att ålderdomen gjorde att det helt enkelt var dags nu, får vi aldrig veta och det kan egentligen kvitta.

Det vi dock med säkerhet vet, är att Scarlet har haft ett långt, händelserikt och lyckligt liv på Lordchamp kennel, precis så som vi önskar att livet blir för alla våra älskade hundar. 

 /Elisabeth

”Vi alla som känt dig, och vet hur du var
önskar så att du ibland oss fanns kvar.
Men nu när du gått dit vi alla ska gå,

med glädje vi minns allt det fina ändå.”

   
S-kullen
var fantastisk på många sätt och vis, inte minst statistiskt vad åldern beträffar.
 
Mamma Queen blev 10 år 8,5 mån gammal. Av de sju hundarna i kullen blev Sherry och Sylvester (Rosso) nästan  9 år 3 mån gamla.

Shanel dog i mars i år, 10 år 9 mån gammal, medan Shagal, Sherikan och Scarlet alla tre passerade 11-årsstrecket (på Sveriges nationaldag) med marginal.

Tyvärr har nu åldern hunnit ifatt dem. Både Shagal och Sherikan har dött nu under hösten vilket ni kunnat läsa om på hemsidan tidigare. Scarlets bortgång sätter nu definitivt punkt för S-kullens framfart på jorden.


 
Ett varmt tack

till Karin och Mikaela på Ultuna djursjukhus. Ert stöd var ovärderligt!
 

/Adrienne
 
     

Hem