D-kullen socialtränas
 

Som ni alla vet, så går D-kullen kurs här. Deltagarna är väldigt intresserade och gör fina framsteg till varje gång vi träffas. Det viktigaste, men också det svåraste, anser jag är att få en glad, lycklig och lydig hund som kan vara lös och kommer när man ropar. Matte eller husse ska vara det roligaste som finns, så att hunden "alltid" väljer dem framför andra störningar i miljön. En lydig hund som inte har någon glädje är inget vi eftersträvar här.

Efter avslutad kurs sist, hade vi socialträning. Då fick alla D-kullare träffa mina bernisar och även Zpectra.

Det krävdes då att D-kullshundarna kunde läsa äldre hundars signaler, annars blev de uppfostrade minsann. Någon i D-kullen - nämner inga namn - stod inte stil när man skulle bli granskad av de äldre, vilket resulterade i jakt över hela tomten. Jag vet inte hur många berner som var inblandade i den jakten. Till sist förstod även den hunden hur man skulle göra när Queen med kompani inklusive Zpectra kom.

Någon sa - nämner fortfarande inga namn - att deras hund var så kaxig hemma med andra hundar. Här var hunden som ett frimärke på matte och husse.  

Här står två veteraner - Carin och Roger - som äger hundfostraren Zpectra och flickjägaren Devil 

 

Jag tror alla förstod vitsen med att ha en hund som kan läsa signaler och hur viktigt det är för att fungera med andra hundar. Dock får man inte glömma att matte och husse fortfarande är det roligaste som finns.

    


 
Devil och Milton har hittat en snygg tjej. Hon heter Dixie och ungtupparna fattar inte så mycket. Sigge bara suckar!!! (Han är dock inte med på bild). Queen står på trappen och spanar ut över de töntiga grabbarna. Här ser vi Scarlet som bara väntar på att uppfostra någon. Sophie och Per, vad tittar ni på? Finns det något i marken? Hallå, Louise vi vet att din man Tobbe står där till höger.
 
Knutbygänget - Tina och Andreas med Desiree - ser glada ut.. Här ser vi Örjan fårvallaren, nej förlåt, jag menar bernervallaren. Tobbe har blivit lite mera avancerad och försöker få ett gäng bernisar att lyda honom. Visst ser det lovande ut ...............?
 


Upp       Hem