D-kullens hundkurs
 17 september 2005

  

Äntligen kom vi igång med vår kurs, där våra bångstyriga valpar/unghundar ska få lära sig att vi tvåbenta varelser är det roligaste som finns. Eller kanske är det vi som ska lära oss att bli det.
 
Hur som helst så
träffades vi hemma hos Adrienne lördagen den 17 september och hade en underbar höstdag tillsammans. Det hela började med teori för oss, så våra små godingar fick sitta i bilen.
 
Adrienne berättade och ställde frågor om förväntningar och kunskap. Jag tror att vi alla hade stora förväntningar, men med kunskapen var det väl si och så. Vissa har ju faktiskt gått kursen tidigare tillsammans med sina äldre bernisar, vilket är bra för oss okunniga.
 
När det var dags för oss att ställa frågor, så var vi väl så spända för vad som komma skall. Men Donnas husse Per undrade lite om ”matvägran”, om det är okej att stoppa i lite kycklingbitar i maten. Det blev protester på en gång från uppfödare samt andra tidigare hundvana. 
 
Stoppar man i lite extra gott i maten, så vill hunden till slut endast ha det goda. Så rådet Per fick var att ta bort maten om hunden inte äter, för till slut blir hunden så hungrig att den äter det den blir bjuden på.
 
Demiras ”storebror” Titan gjorde en liten protest mot Pers fråga och slängde ut en liten kisstråle mot honom. Tänk så det kan bli. Det blev dock ett gott skratt.
Andreas stod för dagens rim ”Desirée-diarré”, vilket vi konstaterade berodde på katterna hemma ...
 
När väl hundarna fick beträda mark så var det ett gäng nervösa hundförare som skulle vara både bestämda och glada, vilket Douglas husse Tobbe hade lite svårt för. Men ju längre tiden gick, så fungerade det bättre och bättre för allihop. Själv fick jag vara en av dem som fick sitta och titta på. Och jag kan bara säga att alla var jätteduktiga med sina hundar. Det är så man vill ge er alla en applåd.
 
Vi ses snart igen.
 
Tack och hej från
Douglas matte Louise

 

Fler bilder från kursstarten på sid 2


Upp       Hem